Voor diëtisten

Van Netty van Kaathoven en Marie-Thérèse Hendriks

Eeuwig lijnen, eetbuien en emotie-eten?
Een praktische en efficiënte aanpak met ‘mindful & intuïtief eten’

1 dag training op locatie

Waarom deze training?
Succesvol (eet)gewoonten veranderen en resultaten behouden is lastig. In de begeleiding
gaan we vaak (onbewust) mee in de gewoonte van de cliënt om alle focus op het gedrag
en op de buitenkant te leggen. Zo faciliteren we ongewild een niet helpend gedragspatroon.

Cliënten ontwikkelen of versterken een dieet-mindset en er verandert niets of weinig
aan hun relatie met eten, lichaam en zichzelf. Het emotioneel eetgedrag, eetbuien,
extern gericht eetgedrag of onbewust eetgedrag blijft in stand of neemt na verloop
van tijd zelfs toe. Om cliënten met een eet- en gewichtsproblemen beter te kunnen
begeleiden is meer inzicht in en bewustzijn van de drijfveren en valkuilen die spelen
nodig.

In deze training leer je hoe je cliënten begeleidt in het zelf regie nemen over hun eetgedrag.
Dit doe je door ze de natuurlijke intelligentie van hun lichaam, hart en geest te leren
aanspreken en erop te leren vertrouwen.

De trainers en auteurs:
Netty van Kaathoven en Marie-Thérèse Hendriks, zijn beide diëtist en ACT- & NLP-trainers.
Zij hebben een eigen praktijk en hebben samen meer dan 70 jaar werkervaring. De methode
in hun boeken en training bevat elementen uit mindfulness, intuïtief eten, boeddhistische psychologie, Acceptance
& Commitment Therapie, Neuro-Linguistisch Programmeren en neurowetenschappen.

Als basis gebruiken we onze 2 werkboeken die je na deze training direct kunt inzetten bij de begeleiding van je cliënten. Beide boeken zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken naar de invloed van mindfulness op eetgedrag en intuïtief eten.

De trainers en auteurs:

Netty van Kaathoven en Marie-Thérèse Hendriks, zijn beide diëtist en ACT- & NLP-trainers. Zij hebben een eigen praktijk en hebben samen meer dan 70 jaar werkervaring. De methode in hun boeken en training bevat elementen uit mindfulness, intuïtief eten, boeddhistische psychologie, Acceptance Commitment Therapie, Neuro-Linguistisch Programmeren en neurowetenschap

Opbouw training:

1. Hoe voorkom je dat je client eetbuien ontwikkelt of een eeuwige lijner wordt?

2. Een ongezonde relatie met eten?

– Herkenning

– De 6 aandachtspunten voor een gezonde relatie met eten en je lichaam

3. Hoe ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn bij je client?

– Uit je hoofd in je lijf en de regie van binnenuit

– Verschil honger, verzadiging, voldoening

– Hoe omgaan met lekkers en grenzen

4. Vrij worden van eetbuien en emotie-eten

– Hoe ga jij om met emoties?

– Hoe leer je je cliënten beter omgaan met emoties?

– Andere kijk op emotie-eten en eetbuien

– Leren anders omgaan met een eetdrang

Tijdens de trainingsdag is er ruimte om ervaringen te delen, vragen te stellen en oefeningen te doen.

Meer info

Kosten: 195,00 Euro (Inclusief BTW, koffie, thee en soep) Studiebelastingspunten: 10

Inclusief boeken:

Werkboek 1 Stop met lijnen en ontdek de natuurlijke eetexpert in jezelf (188 pag) a 27,50 Euro

Werkboek 2 Vrij van eetbuien en emotie-eten (168 pag) a 27,50 Euro

Meer info over de boeken op deze website.

Tijd: 10-16.30 uur.

Datum: vrijdag 10 maart 2023, lokatie centraal in Nl.

Interesse en/of aanmelden bij [email protected] of [email protected];