Mindful eetdagboek voorbeeldOm inzicht te krijgen in onze automatische eetpatronen kan het heel waardevol zijn om een tijdje een mindful eetdagboek bij te houden.

Een mindful eetdagboek is geen gewoon eetschema. Het gaat niet over wat je eet, maar je vult in hoe en waarom je eet en wat de manier waarop je eet met je doet. Je leert welke soort voeding je goeddoet, en welke minder. Wat is een juiste hoeveelheid voor jouw lichaam? Wanneer eet je zonder dat je honger hebt, en welke relatie is daar misschien met je stemming? Zo kom je erachter hoe je het best voor jezelf kunt zorgen.

Mindful eten heeft een dagboekpagina ontwikkeld die je gratis kunt downloaden.

Uitleg bij het mindful eten dagboek
Hoe werkt het mindful eten dagboek? Waar moet je op letten bij het invullen, en wat kun je ervan leren? En ook: hoe kun je het gebruiken als je het teveel vindt in één keer? Of als je je specifiek op de patronen achter emotie-eten wilt richten? Lees de uitgebreide uitleg over het gebruik van het mindful eten dagboek.
Naar de uitleg

Download een gratis pagina van het mindful eten dagboek
Je kunt hier gratis een sjabloonpagina van het mindful eten dagboek downloaden. Print deze uit en kopieer zo vaak je nodig hebt. Er is een versie met uitleg over het invullen (als je nog onbekend bent met dit dagboek) en een versie zonder uitleg voor als je het al eerder hebt gebruikt.

Verder met mindful eten

  • Ervaringen delen of vragen stellen over dit dagboek? Neem contact op
  • Maandelijks nieuws en tips ontvangen over mindful eten? Meld je aan