Juist door herhaaldelijk strenge diëten te volgen worden mensen steeds zwaarder. Bovendien hebben ze te maken darmbacteriën en hormoonverstoringen die verband blijken te houden met obesitas. Wat ook weer samenhangt met WAT er gegeten wordt. In mijn praktijk zie ik dat vooral onbewuste gewoonten bijdragen aan gewichtstoename. Denk aan onbewust impulsief eten of het door-eten terwijl je eigenlijk al voldoende hebt gegeten of het niet eens meer lekker vindt. Maar ook emotie-(over)eten speelt vaak.
Wat echt werkt voor preventie van het jojo-effect zijn de volgende elementen:
mindfulness en aandacht voor zowel WAT we eten als ook voor de psychologie achter ons eten.
Yung Pueblo zegt het zo:
“You need te do more than just eat nourishing food, exercise,
and rest to feel your best.
You also need to be around good people,
spend more time healing your emotional history,
live in alignment with your values,
say no to people pleasing,
stay open to growth
and deeply embrace change.”
Lees meer over deze duurzame aanpak in ons Werkboek 1 ‘Stop met lijnen en ontdek de natuurlijke eet-expert in jezelf’. Te bestellen op deze site.
Geef een reactie