Leren mindful eten kan in vele vormen. Van een korte workshop om ermee kennis te maken tot een officiele achtweekse mindfulness & eten training waarin je de diepte ingaat, en van een boek plus cd tot een online training die je volgt vanuit je eigen omgeving.

Workshop mindful eten

Workshop Mindful etenEet minder, geniet meer
Ervaar aan den lijve wat mindfulness voor je eetpatroon kan betekenen. Behalve uitleg over de achtergronden en principes van mindfulness en eten, doe je een paar oefeningen waardoor een wereld van smaken, geuren, gevoelens en gedachten opengaat. Je wordt aan het denken gezet over wat je in het dagelijks leven mist door gedachteloos omgaan met jezelf en eten, en herkent de momenten waar jij in kleine stapjes verandering zou kunnen aanbrengen.

Zelf geef ik momenteel geen workshops. Een trainer bij jou in de buurt vind je via dit overzicht.

Achtweekse training mindfulness & eten

Dé manier om mindfulness te leren is door een achtweekse basistraining. Deze training kent een duidelijke en logische opbouw, en stelt je in staat het geleerde stevig in je leven te verankeren.
In een mindfulness & eten training voegen we als extra aandachtspunt je relatie met eten toe. Je leert bijzondere mindful eten oefeningen en speciale huiswerkopdrachten helpen je je eigen eetpatroon nader te onderzoeken. Veel mensen ervaren hierdoor dat ze minder gaan eten, en meer gaan genieten.

Veel trainers bieden de achtweekse mindfulness & eten training ook aan als individueel traject. Soms is vergoeding van een ziektekostenverzekeraar mogelijk. Zelf bied ik deze training niet aan, maar een trainer bij jou in de buurt vind je in dit overzicht.

Online training

Leer in 12 lessen mindful eten vanuit je eigen omgeving, op de tijden dat het jou past. Dat kan met de online training, gemaakt in samenwerking met Psychologie Magazine. Meer over online leren mindful eten

Training mindful eten voor professionals

Ben je dietist, gewichtsconsulent of leefstijlcoach? Integreer mindful eten in je consulten en cursussen, door een training mindful eten voor professionals te volgen. Nb: zelf organiseer ik deze training momenteel niet. Vraag na bij je beroepsvereniging wat het beschikbare aanbod is. Wel zijn er plannen om een online training mindful eten voor professionals te ontwikkelen. Wil je hierover op de hoogte blijven? Stuur een berichtje.

Boek en cd of mp3

Met het boek Ontspannen eten, met aandacht naar een evenwichtig eetpatroon kun je jezelf mindful eten methodes leren. Het boek is heel praktisch opgezet en bevat veel oefeningen, tips en uitleg over oa. leren luisteren naar je lichaam, je eetvalkuilen leren kennen, meer genieten van wat je eet. Er is een cd beschikbaar om het oefenen makkelijker te maken. Meer over boek en oefeningen op cd en mp3

Meer weten?
Heb je vragen of wil je overleggen, neem dan gerust contact op. Of bekijk de lijst met mindful eten trainers.